wpDiscuz - WordPress Comment Plugin
Share:
Notifications
Clear all

[Solved] Displaying multiple error messages  


BetaZoid
Posts: 46
(@betazoid)
Eminent Member
Joined: 2 months ago

Hi there, my comment form is showing multiple error messages when posting specific comments and also not able to use the emoji add-ons. This issue has started since the most recent update and was completely fine before. Please can you try to resolve this as soon as possible. I have tried to diagnose this myself by deactivation all my other plugins as well as several other methods and not having much luck with it!! 

Screenshot 2020 07 25 at 01.36.05

 

52 Replies
Eli
Posts: 22
 Eli
(@eli)
Eminent Member
Joined: 4 months ago

Hmm it looks like you might have a mix of different character sets in your database tables. There are ways to fix that using MyPHPAdmin but you need to know what you are doing and I'm not the best to guide you on that.  Have you attempted to repair your tables to see if it fixes it?  Dashboard>>WPDiscuz>>Tools>>Database Operations>>Fix Tables. 

If that doesn't fix it you will need to wait for support to help you.

BetaZoid
Posts: 46
(@betazoid)
Eminent Member
Joined: 2 months ago

Hi Eli, many thanks for your prompt reply. I tried the above methods and had no joy with it. Seems to be a deeper problem with the WPDisuz plugins. Also currently running phpMonitor and can see quite a few severe errors 

Screenshot 2020 07 26 at 09.03.54

 

50 Replies
Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

Please navigate to Dashboard > wpDiscuz > Settings > General Settings tab and disable the Gravatar caching option. The issue should be solved. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti this has not worked. the issue seems to be deeper than expected. Please can you login to my site and resolve this. You guys already have login credentials you created for yourselves since last year. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti, i just tried your methods as well as several other diagnostics. There is something going wrong with the emojis. They also dont show and seem to be causing several other problems 

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

Please can you login to my site and resolve this. You guys already have login credentials you created for yourselves since last year. 

Please resend the details one more time. We'll login and check the issue for sure. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti please can you send me an email. I will send them there buddy

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

Use the info[at]gvectors.com email address.

Please make sure the plugin editing feature is opened:

More info in this article:    https://www.ionos.com/community/websites-ecommerce/wordpress/activate-wordpress-theme-and-plug-in-editor/

Also leave the email subject here to allow us to easily find it. 

 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti, just to confirm i've sent the credentials by email as requested 

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

Please leave the email subject here to allow us to easily find it. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti

database1[at]hotmail.co.uk

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti

Clusterview Credentials
 
 

 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti

Screenshot 2020 07 28 at 11.11.24

 Its is also having an intermittent like this

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti also the Emoji button gets stuck and does not go away, once it it pressed.

Screenshot 2020 07 28 at 11.14.23

 

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

We'll check and back to you asap. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti Thank you. Please note the website is currently running quite slow due to the server. We will be migrating the entire site to very fast unlimited dedicated server systems 

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

We see a lot of js errors on your website console. Please watch the video: https://www.screencast.com/t/iYuLaOHWz

At first, solve those issues then if the issue doesn't solve, let us know. We'll check it asap. 

At first, deactivate the VideoPro - Shortcodes plugin. We guess the issue comes from that plugin. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti my developers have done a several days and hours of full diagnostic tests and all all the issues are pointing to your plugin. Please can you guys investigate and resolve this ongoing issue i am having with your plugin. I i will have no choice but to abandon your plugin for an alternative company and request some form of refund or compensation. I recently renewed the licence and this issue has only started since the most recent updates your company has made. It was working perfectly fine before!!

1A

 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46
BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46
BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

I have a new dedicated server for the new website

 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

you can use the same login credentials to further investigate it there, as its a much faster server environment 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46
BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti More requests

Screenshot 2020 08 07 at 13.39.03

 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti Hi Asti, 

We really need this fixed as soon as possible or i now have to research a new and better alternative to WPDiscuz for our platform

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti hi, please can you hello to help fix. I am paying a lot of money for my dedicated servers and waiting on you guys to help fix an issue with your plugin is costing my lots of money and delays. Please, is there someone more senior in your organisation I can speak with for assistance in resolving this matter.

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

the login form is missing. Please fix the issue and let us know. Please watch the video below:

https://www.screencast.com/t/SQQaxKkZ

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46
Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

ok we'll check and back to you asap. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti

Feel free to do what you need. You have my permission to activate/ deactivate what you need to test everything out 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti
We have had 3 different developers including 2 plugin developers and my main theme developer. They have all confirmed it is WPDiscuz with the problems and nothing more 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti

Hi, i just sent new login details. I think the password had been changed since. Please check the most recent email i just sent 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti

You can still login here with the same credentials 

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

The issue with the DB issue is fixed by our developers. 

also the Emoji button gets stuck and does not go away, once it it pressed.

This issue comes from the priority-nav.min.js file. It caused the issue. 

 Its is also having an intermittent like this: https://wpdiscuz.com/community/postid/3086/

We don't find such an issue. Please provide us some examples. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti
Hi Asti, 

Many thanks for fixing the 1st issue. The emoji's now seem to be showing without the DB error issues. Here is a Screencast link example of the other issue. Which shows the emoji box not auto closing after use. 

https://www.screencast.com/t/TInDQk8jh

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46
Screenshot 2020 08 08 at 10.58.20
Screenshot 2020 08 08 at 10.58.34
Screenshot 2020 08 08 at 10.58.38
Screenshot 2020 08 08 at 10.58.30

@asti 

Hi Asti, i also just found another issue. It is not allowing users to delete unwanted comments. The delete and trash option do not function. Which displays this error message in the top right corner of the screen. Please see attached screenshots as reference.

 

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

 Here is a Screencast link example of the other issue. Which shows the emoji box not auto closing after use. 

https://www.screencast.com/t/TInDQk8jh

This issue comes from the priority-nav.min.js file. It caused the issue. 

Hi Asti, i also just found another issue. It is not allowing users to delete unwanted comments. The delete and trash option do not function. Which displays this error message in the top right corner of the screen. Please see attached screenshots as reference.

I'll ask the developers to check this issue asap. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti Thank you Asti. Look forward to hearing from you soon as 😉

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

One of the active plugins is connected to one of the hooks of the wp_delete_comment()  core (native) WordPress function and deleted the comment. The hook works before the actual comment deleting process and once the WordPress function tries to delete the comment, it couldn't find the current comment anymore and you see the error message. 

You should find the problem maker by deactivating the plugins.

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti 

Screenshot 2020 08 08 at 21.51.42
Screenshot 2020 08 08 at 21.52.17
Screenshot 2020 08 08 at 21.51.57
Screenshot 2020 08 08 at 21.52.03

Asti, i have found that WPDIscuz was working perfectly ok for more than 1 year. But since WPDiscuz's latest updates, i now have this issue. My theme developer and BuddyPress have detected the issue and have asked if WpDiscuz to fix it. WPDicuz is conflicting with the BuddyPress (SiteTracking) feature. The site tracking feature is very important and is linked to the core activity feature of wordpress. When it is turned off i am able to delete the comments again as normal. Please see attached photos as reference. Please can you have this fixed. As i said it used to work as normal but has stopped working since WPDiscuz made some update changes. This is not fair on me!!

BuddyPress is a very popular plugin so it is important that you guys find a quick longterm solution for this!! 

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

The issue comes from the following BuddyPress option "Allow activity stream commenting on posts and comments". Please disable it in Main Settings and check again.  The option is located in the Dashboard > Settings > BuddyPress > Options admin page. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

Yes i am aware of the the conflict. But buddypress has always been the same. 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti as i said the problem started with the latest update of WPDiscuz

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti I have been using both plugins together for more than 1 year without this problem. It started when WPDiscuz done the most recent update. Please can you take some responsibility and fix these issues. If you cant then I should request a full refund so we can use an alternative plugin that works without conflicts. Like i said you guys have made some changes which is now becoming an issue. It is not fair that you do an update and i should have to goto BuddyPress and and them for support. When the issue started on your plugin. Can you see the logic in this !!?

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

Actually, it worked!! Brilliant thank you Asti 😀

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

 

 

Actually, it worked!! Brilliant thank you Asti 😀@asti

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti This worked. I'm now dancing with Joy 🤗 🤗 

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti The only problem now is the emoji window not closing. I sent you example earlier last week!!

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

As I've already mentioned here  the issue comes from the priority-nav.min.js file. It causes the issue.

BetaZoid
(@betazoid)
Joined: 2 months ago

Eminent Member
Posts: 46

@asti hi, hope you well.

1. Just to confirm i'm having a new issue since the recent update. I  have done a quick diagnostic and deactivated most of the plugins and found the issue is coming directly from the WPDiscuz (Private comments. Please see attached screenshot as well as a snippet of the error messages displayed when it happens. My website works perfectly fine as soon as i deactivate the (Private Comments) add-on!!

Private comments

//// ** ERROR MESSAGE SNIPPET HERE ** ////

Fatal error: Uncaught Error: Too few arguments to function wpDiscuzPrivateComment::wpdiscuzFoundCommentsQuery(), 1 passed in /nas/content/live/clusterview01/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287 and exactly 2 expected
in /nas/content/live/clusterview01/wp-content/plugins/wpdiscuz-private-comments/wpDiscuzPrivateComment.php on line 433

Call stack:

wpDiscuzPrivateComment::wpdiscuzFoundCommentsQuery()
wp-includes/class-wp-hook.php:287
WP_Hook::apply_filters()
wp-includes/plugin.php:206
apply_filters()
wp-content/plugins/wpdiscuz/class.WpdiscuzCore.php:884
WpdiscuzCore::foundCommentsQuery()
wp-includes/class-wp-hook.php:287
WP_Hook::apply_filters()
wp-includes/plugin.php:206
apply_filters()
wp-includes/class-wp-comment-query.php:954
WP_Comment_Query::set_found_comments()
wp-includes/class-wp-comment-query.php:422
WP_Comment_Query::get_comments()
wp-includes/class-wp-comment-query.php:346
WP_Comment_Query::query()
wp-includes/class-wp-comment-query.php:303
WP_Comment_Query::__construct()
wp-includes/comment-template.php:1467
comments_template()
wp-content/themes/videopro/single-video.php:133
require()
wp-includes/template.php:725
load_template()
wp-includes/template.php:672
locate_template()
wp-includes/general-template.php:168
get_template_part()
wp-content/themes/videopro/single.php:11
include()
wp-includes/template-loader.php:106
require_once()
wp-blog-header.php:19
require()
index.php:17

 

/// END ///

2. Please can you also show exactly where the is with the priority-nav.min.js file. Is this something you can fix from your end? 

Asti
 Asti
Support
(@asti)
Joined: 3 years ago

Support member
Posts: 1270

@betazoid,

The first issue is already fixed. Please update the addon to the latest version.

2. Please can you also show exactly where the is with the priority-nav.min.js file. Is this something you can fix from your end? 

The issue can not be fixed by our side. If you enable the plugin we'll be able to point you the problem maker. 

Share: